Vanwege vakantie worden bestellingen die u vandaag plaatst 6 september uitgeleverd.
Logo Green-World.nl
> Organicup

Organicup menstruatiecups

De menstruatiecups van Organicup zijn zeer geschikt voor vrouwen die op zoek zijn naar een gezonder en duurzamer alternatief voor maandverband en tampons. Doordat de cups zijn vervaardigd uit 100% medische siliconen zijn ze antibacterieel en extra hygiënisch in gebruik.

Reguliere maandverbanden en tampons hebben een ongunstig effect op je lichaam doordat ze niet alleen je bloeding opnemen, maar daarnaast ook de natuurlijke en noodzakelijke vloeistoffen uit je vagina. Dit zorgt voor droogte en irritatie en brengt je natuurlijke PH-waarde uit balans, met infecties en ontstekingen als mogelijk gevolg. Daarnaast bevatten maandverbanden en tampons, in tegenstelling tot de Organicup, ook stofjes die niet gezond zijn voor je lichaam.

De menstruatie cup van Organicup verzamelt alleen wat het lichaam zelf afscheidt en voorkomt hiermee droogte, irritaties, infecties en TSS (Toxic Shock Syndroom). Je natuurlijke PH-waarde blijft intact en kan zijn natuurlijke en beschermende functie blijven uitvoeren.

Het lichte en comfortabele materiaal ontvouwt zich gemakkelijk op zijn plaats en past zich aan je lichaam aan voor een optimaal draagcomfort. OrganiCup hoeft doorgaans slechts twee keer per dag te worden geleegd, waardoor het een gemakkelijke en handige keuze is in het dagelijks leven. OrganiCup is een beter en gezonder alternatief, of je nu slaapt, sport, zwemt of gewoon je dagelijkse routine wilt verlichten. Een milieuvriendelijke keuze die ervoor zorgt dat 9 van de 10 vrouwen nooit meer iets anders willen gebruiken!
 

Alle voordelen van Organicup op een rijtje

  • Kan worden gebruikt als je slaapt, sport, gaat zwemmen of gewoon tijdens je dagelijkse routine
  • Bestaat uit 100% medische siliconen die zorgen voor welzijn en comfort
  • Allergie vriendelijk, geschikt bij eczeem, of allergie voor latex
  • Bevat geen chemicaliën en is vrij van bleekmiddel, chloor, parfum, lijm en  parabenen
  • Kan tot 12 uur achtereen worden gebruikt
  • Het steeltje heeft groeven voor eenvoudige en snelle verwijdering, en kan worden aangepast naar een lengte die bij je past
  • Antibacterieel en extra hygiënisch
  • Organicup heeft luchtgaten aan de bovenkant van de siliconenrand waardoor deze gemakkelijker te reinigen is
  • Milieuvriendelijk doordat het veel afval bespaard.
 

Hoe werkt het?

Eigenlijk heel simpel.
Steriliseer de cup voor het eerste gebruik 3 à 5 minuten in kokend water.
Denk bij het inbrengen of verwijderen van je cup aan goede hygiëne en was van tevoren én erna je handen.

Inbrengen
Vouw de cup en breng de gevouwen cup in. Er zijn veel manieren om de cup te vouwen, maar wij raden de punch-down-vouw en de C-vouw aan. Zodra de hele cup zich in je lichaam bevindt, kun je ze gewoon open laten vouwen. Er ontstaat dan een licht vacuüm.   
Steek een vinger naar binnen en voel aan de basis van de cup. Deze zou rond of ovaal moeten aanvoelen en geen merkbare deuken mogen hebben. Als je deuken voelt, pak dan de basis van de cup (niet het steeltje) voorzichtig beet en draai deze rond tot ze openvouwt. Het inbrengen kan worden vereenvoudigd door gebruik van water of glijmiddel.

Verwijderen
Trek zachtjes aan het steeltje terwijl je je buikspieren aanspant om de cup naar beneden te duwen tot je bij de basis kunt. Knijp in de basis van de cup zodat het vacuüm wordt opgeheven en wiebel hem er voorzichtig uit. Verwijder de cup niet door aan het tuitje te trekken, want dit kan voor een onprettig gevoel zorgen. Leeg de cup in het toilet. Spoel hem af met water en breng hem opnieuw in.

Schoonmaken en bewaren
Aan het einde van je cyclus steriliseer je de cup door deze 3 tot 5 minuten in kokend water te leggen en hem vervolgens te bewaren in het meegeleverde zakje.
Mogelijk kost het je een paar dagen voor je je op je gemak voelt met de cup. Experimenteer met verschillende vouw- en inbrengtechnieken – en maak je geen zorgen, je zult binnen de kortste keren een trouwe cup liefhebber zijn! Net zoals je voor het eerst moest leren een tampon te gebruiken, is het ook even wennen aan het gebruik van een menstruatie cup.